Tehnologia automatizarii
Tehnologia automatizarii in constructia de masini si instalatii

Tehnologia automatizarii

Tehnologia automatizariii in constructia de masini si instalatii

Tehnologia de automatizare cuprinde proiectarea senzorilor si dispozitivelor de actionare, reglarea acestora si comenzile pentru masini, precum si comunicarea intre sisteme. Toate componentele sunt reprezentate in schema. Cu Proiectul EPLAN, puteti crea o imagine digitala completa a schemei si un digital twin pentru tehnologia dulapului de comanda. Aceasta serveste ca sursa centrala de informatii pentru toate componentele si datele despre masini pentru departamentele dumneavoastra de inginerie si fabricatie. In ceea ce priveste digitalizarea si automatizarea, obiectivul nostru este de a va permite sa va creati schemele cu cat mai putin efort posibil.

Principii

Tehnologia automatizarii - Ce este?

Tehnologia automatizarii este propria sa disciplina independenta. Este utilizata in toate domeniile tehnologiei pentru ingineria constructiilor de masini si a sistemelor de instalatii. Cu solutiile de la EPLAN, aveti la indemana o gama enorma de functii pentru aceasta disciplina.

Principiile tehnologiei automatizarii in inginerie

Elementele de baza includ masurarea continua utilizand senzori si PLC-uri pentru actuatori. Regulile pentru setarea actuatorilor se pot baza pe masuratori de la senzori. Cu cat gradul de automatizare este mai mare, cu atat mai multi senzori si actuatori vor fi folositi in inginerie. Comunicarea dintre aceste elemente este posibila prin intermediul alimentarii la sistemele de bare. Proiectarea masinilor este o sarcina de inginerie complexa in care trebuie luati in considerare multi parametri de proiectare, iar lucrul cu listele de senzori / actuatori este o parte comuna a acestui lucru. Aceste liste pot fi importate in EPLAN si, prin urmare, procesul de proiectare poate fi complet digitalizat.

Principiile tehnologiei automatizarii cu EPLAN

Tehnologia de automatizare din cadrul platformei EPLAN permite utilizatorilor sa automatizeze mai multi pasi de lucru, inclusiv generarea complet automata de scheme. Pas cu pas, urmeaza o schimbare a metodelor in ingineria proiectarii. Cu fiecare pas de automatizare, crearea schemelor si documentatiei pentru fabricare devine mai eficienta si necesita mai putina munca manuala. Structurarea unei sarcini de proiectare, a unui produs sau a unei masini constituie baza pentru automatizare. In inginerie, aceasta este denumita structura functionala. Include functii ale produsului care au o relatie clara cu actuatorii.

Sfaturi pentru utilizatorii EPLAN

Ce posibilitati de automatizare va ofera EPLAN?

EPLAN va sprijina in configurarea proceselor de inginerie in toate disciplinele. Pentru dumneavoastra, aceasta inseamna o creștere semnificativa a eficientei atunci cand lucrati la proiectul EPLAN, deoarece datele dumneavoastra digitale curg fara probleme de la solutie la solutie fiind imbunatatite in mod continuu in fiecare etapa a procesului.

 

Etape de lucru automatizate

Documentatie incompleta, multe clickuri inainte si inapoi, monitorizarea manuala a proiectului si crearea manuala a documentatiei externe: munca zilnica in inginerie este adesea caracterizata prin numeroase etape de lucru recurente si se repeta de la proiect la proiect. Aceste sarcini pot reprezenta in medie 20% din timpul de lucru - timp pe care il puteti economisi prin automatizare. Platforma EPLAN va ofera o varietate de functii pentru acest lucru, cum ar fi automatizarea actiunilor recurente, solutii cu un singur click, stabilirea proceselor standard, exporturile specifice companiei si multe altele.

 

Automatizarea directa in Platforma EPLAN

Automatizarea inseamna si controlul automat al functiilor programului. Platforma EPLAN ofera posibilitati extinse utilizatorilor de a simplifica fluxurile de lucru sau de a executa automat mai multe actiuni la rand cu un singur clic.

Cazuri de bune practici

Automatizare in teorie si in practica

Centrul European de Transformare 4.0 (E4TC) de la Universitatea RWTH Aachen a investigat digitalizarea strategica a ingineriei si proiectarii tehnologiei de control a masinilor si sistemelor de instalatii.

Valoarea dumneavoastra adaugata: Economie de timp, beneficii de cost, mai mult timp pentru inovatie

Constatarea principala a studiului „Ingineria 4.0”: Automatizarea partiala a ingineriei realizeaza raportul optim dintre efort si beneficii dintr-o perspectiva a afacerii. Capacitatea de a automatiza sau genera, plus crearea schemelor, depinde de exhaustivitatea si disponibilitatea digitala a datelor de configurare. Studiul arata ca depunerea a 10-20% din efort in standardizare are ca rezultat crearea automata a pana la 80% din schemele dumneavoastra.

Discipline

Trei faze ale ingineriei automatizate

Ce abordari specifice iau companiile pentru a-si automatiza cu succes procesele de inginerie? Studiul de eficienta ofera, de asemenea, rezultate informative in acest domeniu: baza este structurarea functiilor reutilizabile, cum ar fi variantele sau optiunile. Aceste functii sunt descrise in circuite partiale si administrate central in macro biblioteci. Schemele pentru comenzile noi pot fi compilate mai rapid cu aceasta structura de produs modulara, orientata spre functii. Daca produsele sau configuratoarele de vanzari sunt utilizate intr-o companie, aceste date de comanda pot fi importate direct. Rezultatul: schemele sunt generate fie prin intermediul dialogului, fie complet in fundal si complet automat pe platforma sau printr-o aplicatie web.

Tehnologie de control

Comenzi PLC si schimbul listelor de asignare

Tehnologia de control este o ramura a tehnologiei de automatizare si un domeniu important de responsabilitate pentru utilizatorii EPLAN. O prezentare generala a subiectelor relevante si a serviciilor utile.

Coduri si standarde in tehnologia de control

Standardul international IEC 61131-3 (de asemenea IEC 1131 si/sau 61131) este un standard valabil la nivel mondial pentru limbajele de programare utilizate pentru controlerele logice programabile. Ingineria mecanica foloseste de obicei controlere secventiale digitale sau binare, in timp ce in ingineria proceselor implica o combinatie de semnale analogice si digitale.

Date de aparat in EPLAN Data Portal

Proiectele EPLAN va permit sa proiectati senzori, semnale, comenzi si actuatoare atat digitale, cat si analogice. EPLAN Data Portal formeaza fundatia pentru datele de aparat.

Exemplu aplicare: Interfata PLC TIA

Datele PLC-urilor de la o varietate de producatori sunt disponibile in EPLAN Data Portal, inclusiv de la Siemens. Puteti descarca instructiuni aici.

Liste intrari-iesiri pentru import si export

Functionalitatea EPLAN „IO Lists Export / Import” este utilizata pentru importul si exportul semnalelor. Functia Help EPLAN este disponibila pentru dumneavoastra – de exemplu, puteti accesa liste intrari/iesiri chiar fara sa instalati software-ul EPLAN. EPLAN ofera posibilitatea de a furniza fiecarui controlor datele necesare prin interfata deschisa AutomationML.

Suntem bucurosi sa va ajutam!

Doriti sa aflati mai multe despre solutiile noastre sau sunteti interesat de serviciile noastre? Atunci contactati-ne - suntem aici pentru dumneavoastra!